Mandarinpannekaker (kinesiske pannekaker) steg for steg…

DSC 0513

Disse har ingenting med sitrusfrukten å gjøre, heller ikke noe med det vi kjenner som pannekaker å gjøre, men er et must når man skal servere peking and…. Det er ikke så vanskelig å lage, men er litt omstendelig og en smule tidkrevende, derfor har jeg laget denne steg for steg oppskriften. Det positive er at de kan lages lenge før servering, tilogmed dagen før. Bare legg de på en tallerken, dekk til med plastfolie og varm de i microen ca 1,5 minutt.

Du trenger:

  • 310 g hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 2,5 dl kokende vann
  • sesamolje til utkjevling

Ha mel og sukker i en bakebolle, rør rundt. Kok opp vann i en vannkoker, mål opp 2,5 cl av det kokende vannet, hell det midt i bollen med melet og rør rundt 6-7 ganger. La blandingen hvile til det er nogenlunde avkjølt (det kan ta 30 min-1 time). Vask hendene skikkeig og kna sammen deigen til en klump. Dekk over bollen og la det hvile 30 minutter.

Kna deigen godt og trill den ut til en slags pølse. Del pølsa i 12 like deler, og trill kuler av dem.

DSC 0503

Ha litt mel på kjøkkenbenken, ta en og en kule og kjevle ut til like store runde, flate emner, ca 10-15 cm i diameter.

DSC 0505

Ta fram to og to emner, drypp sesamolje på den ene, gni med fingeren utover hele emnet og legg den andre oppå. Gjenta denne prosessen til du har 6 doble, små pannekaker.

DSC 0507

 

 

Kjevle alle de doble pannekakene til de har samme str som stekepanna di. Vær nøye under kjevlinga sånn at ikke deigen «krøller» seg. Da kan det være vanskelig å dra pannekakene fra hverandre senere.

DSC 0508

Finn fram en stekepanne, hvis du har en pannekakestekepanne med lave kanter er denne helt super, men en vanlig stekepanne går også bra. Sett stekepanna på medium varme, 4-5, den skal være tørr, ikke noe smør eller olje. Stek pannekakene noen minutter på hver side. Når de blåser seg opp er det på tide å snu de.

DSC 0512

De er feridge når de er «tørre», men ikke sprø, gjerne med noen brune prikker, men ikke for mange.

DSC 0511

Legg de doble pannekakene over på et fat, dekk over med plastfolie og et rent kjøkkenhåndkle slik at de ikke tørker. Det pleier å passe sånn med tiden at rett før de neste pannekakene er ferdig stekt er de forrige kalde nok til å deles.

DSC 0513

Ta tak der skjøten på pannekaken er, og del de forsiktig.

Oppbevar de ferdige pannekakene under plastfolie. Varm de ca 1,5 minutt i microen før servering. Dersom du lager de dagen før, oppbevarer du dem i kjølesap.

Kjempegodt til Peking And! (Kommer snart)

DSC 0523

Lykke til!!!!

Sleng gjerne inn en kommentar 🙂

Kristine 🙂

Print Friendly

3 tanker om “Mandarinpannekaker (kinesiske pannekaker) steg for steg…

  1. Herlig,- jeg fikk det til!!!
    Og med riktige pannekaker ble denne retten sååå mye bedre! Tusen takk for en bra og godt forklart oppskrift! Det tok tid, men var absolutt verdt det! Laget dobbel porsjon, så nå skal jeg sjekke om de tåler å fryses 🙂

  2. Så hyggelig å høre! Vil gjerne vite hvordan det fungerte å fryse de…. Det tar lang tid, ja… Man må belage seg på en hel dag med matlaging, men hvis det er dårlig vær synes jeg det er veldig koselig egentlig… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *